free responsive web templates
Vi är fem entusiaster som bildat Jönköpings Odlingar. I slutet av mars startade vi vår fiskodling i en lada i Berghem utanför Skärstad. Vi odlar de tropiska arterna Niltilapia och Afrikansk Ålmal (Clarias). De är arter som passar för odling och odlas i stora mängder framför allt i Asien. I väl skötta odlingar blir de utmärkta matfiskar som smakar jättegott.
Vi använder ingen antibiotika och inga bekämpningsmedel. Vår odling är en så kallad RAS-odling som inte har några utsläpp till omgivande vatten. Näringsrikt vatten från odlingen kommer vi lägga på omgivande vallar och använda till växtodling inomhus i ladan. Växtodlingen planerar vi att börja med i höst: grönsaker, kryddor och bär. Vi har planer på att sätta solceller på ladan för att ge den energi som krävs för odlingen men vi behöver göra en del andra ombyggnationer först.
Idag använder vi inköpt foder till fisken som består av fjäderproteinmjöl, rapsmjöl, vete, fiskmjöl, bondbönor, solroskaka, fiskolja, rapsolja, monokalciumfosfat, lecitin och kalciumpropionat. Vårt mål är att odla Sveriges mest hållbara fiskar med egenodlat foder och foder från matrester, men vi har mycket att testa innan vi kommer dit. Vår odling är köpt från ett företag i Surte som avvecklat sin odling under vintern och vi har även tagit över ett lager med foder därifrån .

Kontakta oss

Telefon:

+46-705899516

Öppettider:

Vi säljer våra produkter i vår gårdsbutik vid Kålgårdens svampodling. Våra öppettider uppdateras kontinuerligt på vår facebooksida.

Facebook:  https://www.facebook.com/JkpgOdlingar
Google maps:  https://goo.gl/maps/zXkjNSX8UFiKsrLb6